toggle menu

Toch geld van gemeente voor hulp in huishouding

Toch geld van gemeente voor hulp in huishouding

Regionaal consumentennieuws.

Een moeder die van haar dochter hulp krijgt in de huishouding en haar daarvoor ook betaalt, kan een pgb-aanvraag indienen. Dat bepaalde de rechter.

Etten-Leur: Rechter tikt gemeente op de vingers om pgb

24 februari

De gemeente Etten-Leur moet van de rechter alsnog de zorg betalen voor een moeder die haar dochter betaalt voor hulp in de huishouding. De gemeente weigerde de aanvraag voor een persoonsgebonden budget (pgb) van de moeder, omdat het om mantelzorg zou gaan en niet om huishoudelijke hulp. Voor mantelzorg geeft de gemeente geen pgb.

De rechter in Breda heeft woensdag bepaald dat de zorg die de dochter verleent geen mantelzorg is, want die is per definitie vrijwillig en niet af te dwingen. De gemeente kan volgens de rechtbank 'niet van de dochter verlangen dat zij onbetaald huishoudelijke hulp aan haar moeder blijft verlenen'.

Arnhem: Bussen voorzien elektrische auto's van stroom

24 februari

Trolleybussen in Arnhem gaan elektrische auto's opladen. Het is de bedoeling dat de bussen hun remenergie opslaan in batterijen en de stroom teruggeven aan de bovenleiding. Als de bussen 's nachts in de remise staan, kunnen elektrische en hybride auto's opladen, meldt Trouw woensdag.

Noord-Holland: Flixbus gaat strijd met NS aan

25 februari

De Duitse vervoerder FlixBus wil twee lijnen beginnen op routes waar de NS ook rijdt. De provincie Noord-Holland heeft de ontheffingsaanvragen daarvoor goedgekeurd, meldt OV Magazine. Het gaat om de routes Alkmaar-Amsterdam-Eindhoven-Sevenum (Toverland)-Venlo en Haarlem-Amsterdam-Eindhoven-Roermond.

Beide lijnen moeten daarna verder de grens over, waardoor er nog een extra vergunning nodig is. FlixBus concurreerde tot nu toe nog niet met het intercitynet van de NS.

Groningen: Geen bus meer in centrum

26 februari

De bus verdwijnt uit de Groningse binnenstad. Het opheffen van bushaltes past in een nieuwe Binnenstadsvisie. Die beschouwt het centrum als de 'huiskamer' van de stad. Voetgangers, fietsers en openbaar vervoer strijden op de Grote Markt permanent om een plekje in die kamer.

Heenvliet: Bushalte met vloerverwarming

26 februari

Heenvliet wordt de eerste plaats in Nederland die een bushalte krijgt met 'vloerverwarming'. Aan dat systeem wordt momenteel de laatste hand gelegd, zo meldt het AD vrijdag. Mensen die de bus willen pakken, hebben daardoor als het goed is straks geen last meer van gladheid.

Bron: ANP / ANP MediaWatch

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant