toggle menu

Toename aantal reizigers Schiphol

Toename aantal reizigers Schiphol

Schiphol heeft in het eerste halfjaar meer passagiers verwelkomd. Luchtvaartmaatschappijen lieten de afgelopen zes maanden grotere vliegtuigen van en naar de luchthaven vliegen, die vaak ook voller zaten. Daardoor nam het aantal passagiers harder toe dan het aantal vliegbewegingen.

Ook andere luchthavens van de Schiphol Group kregen meer reizigers over de vloer. Op Eindhoven Airport, dat voor meer dan de helft in handen is van Schiphol, nam het aantal passagiers met 9,4 procent toe tot 3 miljoen. Rotterdam The Hague Airport had het eerste halfjaar 882.000 passagiers, 3,6 procent meer dan een jaar eerder.

Forse investeringen om probleemloos reizen te realiseren

Om passagiers ook in de toekomst probleemloos te laten reizen, voert Schiphol de komende jaren de investeringen 'fors' op, zonder dat concreet in een getal te vatten. Zo trekt Schiphol meer uit om de capaciteit, kwaliteit en bereikbaarheid te verbeteren. Het extra geld gaat onder meer naar een nieuwe pier en terminal. Daarnaast wordt Vertrekhal 1 onder handen genomen. Over de afgelopen zes maanden bedroegen de investeringen 232 miljoen euro, tegen 207 miljoen euro een jaar eerder.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant