toggle menu

TomTom lanceert taxi-app

TomTom lanceert taxi-app

Navigatiebedrijf TomTom heeft dinsdag de gratis Taxi Booking-app voor de iPhone gelanceerd. Klanten kunnen hiermee in Amsterdam en Rotterdam een taxi bestellen en de betrouwbaarheid van de chauffeur beoordelen.

Op het profiel van de chauffeur is voor alle app-gebruikers zichtbaar hoe vaak hij als 'vertrouwd' is beoordeeld. 'Wij geloven dat we samen met passagiers en chauffeurs de taximarkt persoonlijker en betrouwbaarder kunnen maken', zei Steven Blom van TomTom Taxi over de nieuwe applicatie.

Een klant kan een individuele taxichauffeur ook blokkeren en andersom. Dit is niet te zien voor andere gebruikers. Blom zei nog geen negatieve reacties van chauffeurs te hebben ontvangen. Hoeveel taxi's er zijn aangesloten bij de app, maakt het bedrijf niet bekend. 'Als je in het centrum van Amsterdam bent, wordt je binnen een aantal minuten geholpen', beloofde Blom wel. Taxi's betalen TomTom per aangeleverde rit 1 tot 1,50 euro.

TomTom Taxi werkt aan uitbreiding naar andere steden. Binnenkort wordt ook de Android-versie van de app gelanceerd. 'We zijn nu aan het testen', zei Blom.

TomTom Taxi lanceerde in 2012 al de Taxi Butler, een applicatie voor horeca en bedrijven om taxi's voor klanten te bestellen. Ook levert TomTom een navigatiesysteem voor taxi's dat ook ritaanvragen ontvangt, genaamd Taxi Assistant.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant