Topman Ryanair biedt excuses aan voor chaos

Topman Ryanair biedt excuses aan voor chaos

Topman van Ryanair, Michael O'Leary greep vandaag de gelegenheid om excuses aan te bieden voor de chaos bij Ryanair op dit moment.

De Chaos is ontstaan doordat veel medewerkers aan het einde van het zomerseizoen nog een berg vrije dagen moeten opnemen. Ook speelt mogelijk mee dat veel piloten het bedrijf de rug hebben toegekeerd, omdat zij bij concurrenten tegen betere arbeidsvoorwaarden konden gaan vliegen.

Klanten blijven boeken

Ondanks de puinhoop die Ryanair heeft gemaakt van de werkroosters van zijn vliegend personeel, met duizenden geannuleerde vluchten tot gevolg, blijven klanten gewoon boeken bij de luchtvaartmaatschappij. Dat heeft O'Leary gezegd bij de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Hij ziet dan ook geen reden te tornen aan de winstprognose voor dit jaar.

Voldoende piloten in dienst

De topman verzekerde aandeelhouders evenwel dat Ryanair voldoende piloten in dienst heeft, en geen moeite heeft nieuwe aanwas te vinden. Wel gaf hij aan dat op sommige uitvalsbases, waaronder Dublin en Londen, de salarissen zullen worden verhoogd.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant