Trap niet in deze nep-ICS-mail over 'bijwerken van je account'

Trap niet in deze nep-ICS-mail over 'bijwerken van je account'

Opnieuw doet een frauduleuze e-mail de ronde die zogenaamd afkomstig is van International Card Services (ICS). Deze heeft als onderwerpregel 'Let op! Uw ICS account dient te worden bijgewerkt.' Trap hier niet in! In werkelijkheid is het een phishingmail waarmee oplichters proberen jouw gegevens binnen te hengelen, zo meldt de Fraudehelpdesk.

ICS is een Nederlandse creditcarduitgever, bekend van onder andere Via en MasterCard. Regelmatig misbruiken oplichters deze bedrijfsnaam en het bijbehorende logo om phishingmails te versturen, en dit e-mailbericht over het bijwerken van je ICS-account is de nieuwste variant daarvan.

Frauduleuze pagina

De mail rept van een 'secure en protect team' dat jouw 'card' tijdelijk op non-actief heeft gezet 'als gevolg van een storing'. Om je gegevens bij te werken zou je op een link in het bericht moeten klikken om naar de 'beveiligde site van ICS' te gaan. Die dit niet! In werkelijkheid leidt de link naar een frauduleuze pagina. Als je daar wél je gegevens invult, komen deze in handen van kwaadwillenden.

Dit is een citaat uit de bewuste e-mail:

'Het secure en protect team heeft uw card als gevolg van een storing tijdelijk op non-actief gezet. Wij vragen u hierbij om de volgende stappen te ondernemen.

Wat moet u doen?
– Klik hier om naar de beveiligde site van ICS te gaan, hier worden enkele gegevens gevraagd die u dient in te vullen.
– Controleer of u alle velden juist heeft ingevuld!
– Activeer uw card, ons systeem zal direct controleren of alle gegevens kloppen die wij van uw bank hebben ontvangen.

LET OP!
Het niet activeren van uw icscard zal ervoor zorgen da t deze permanent geblokkeerd wordt'

Tips van ICS zelf

Zoals op de site van ICS (de echte!) te lezen valt, vraagt ICS zijn klanten nooit om via een link in een e-mail in te loggen, gegevens te wijzigen of door te geven. Het bedrijf heeft ook een overzicht van eerdere nep-ICS-mails op zijn site staan.

Kortom: negeren en weggooien dus, deze frauduleuze e-mail.

Lees meer over phishing en bekijk meer voorbeelden

Bron: Fraudehelpdesk

Ook interessant