Trap niet in nepmail over bitcoin-uitbetaling

Trap niet in nepmail over bitcoin-uitbetaling

Radar krijgt meldingen van consumenten die een zeer gepersonaliseerde e-mail ontvangen waarin staat dat je je bitcoin-verdiensten kan opnemen. Tuin er niet in, de mail is nep.

De afgelopen week stuurden meerdere mensen e-mails door die zij hadden gekregen met als onderwerp 'Herinnering: Uitbetaling bevestigen'. In de mail wordt verwezen naar 'uw balans in de Bitcoin Code'. Ook werd de mail gemeld via de Radar App

Gepersonaliseerd

Volgens de mail heb je recht op duizenden euro's en zou het om een persoonlijk account gaan. Je naam, telefoonnummer, geboortedatum en e-mailadres staan in de mail waarmee deze behoorlijk gepersonaliseerd lijkt. Internetcriminelen willen je zo doen laten geloven alsof je ooit een account hebt aangemaakt voor bitcoins. Geen van de melders bij Radar heeft bitcoins.

Klik op geen enkele link om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van phishing. Negeer de mail en gooi hem weg.

Phishing via sms

Het is niet de eerste keer deze maand dat internetcriminelen consumenten geld afhandig proberen te maken via een bitcoin-account. Begin januari werden er smsjes rondgestuurd uit naam van 'CoinDesk' waarbij het eveneens ging om de waarde van je bitcoin. Door in de sms op een link te klikken zou je je account 'bevestigen'.

Meer over:

Ook interessant