toggle menu

Treinpagina Teletekst krijgt webversie

Treinpagina Teletekst krijgt webversie

Teletekstpagina 751 krijgt een nieuw leven in een webversie. Op de website www.tt751.nl is voortaan alle treininformatie terug te vinden in dezelfde opmaak als voorheen op Teletekst.

De NS kondigde vorige week aan per 1 augustus te stoppen met de actuele reisinformatie over de treinenloop via NOS Teletekstpagina 751. Volgens de Spoorwegen werd van de pagina op Teletekst amper meer gebruik gemaakt en er zijn goede alternatieven, zoals de NS-app en ns.nl. Het besluit is volgens NS genomen met instemming van de reizigersorganisaties.

Rover wil opheldering

Rover, de vereniging van OV-reizigers, zegt dat geen sprake is van instemming. Weliswaar neemt het gebruik van Teletekst 'zwaar af', maar de reizigersvereniging betwijfelt of dit het stoppen van informatiepagina rechtvaardigt. Rover wil van NS opheldering over het aantal overgebleven gebruikers. Daarna wil de belangenorganisatie met de NS in gesprek.

5000 spoorboekjes

Hildebrand van Kuyeren van Treinreiziger.nl stelt dat vooral ouderen nog gebruikmaken van Teletekst. Hij verwijst naar de afschaffing van het spoorboekje, dat vervolgens door hem in samenwerking met Rover opnieuw is uitgebracht. Daarvan worden er via de AKO-winkels nog altijd 5000 per jaar verkocht.

Software-ontwikkelaar Geert Wirken betreurt het opdoeken van de pagina, die hij 'een markant onderdeel van Teletekst' noemt en die sinds 1990 wordt gebruikt door de NS-verkeersleiding om treinreizigers te informeren over storingen. Als fervent treinreiziger waardeerde hij het snelle, gemakkelijke en toegankelijk overzicht van treinstoringen.

Bron: ANP

Ook interessant