TUI biedt nu ook mogelijkheid op geld terug bij los vliegticket

TUI biedt nu ook mogelijkheid op geld terug bij los vliegticket

Reisorganisatie TUI Nederland biedt klanten die een los vliegticket hebben gekocht voor reizen die zijn geannuleerd als gevolg van de coronacrisis nu ook de mogelijkheid op geld terug. Tot nu toe was het alleen mogelijk een voucher te krijgen.

De overheid trok haar eerdere belofte om niet handhavend op te treden tegen het verstrekken van vouchers, wat tegen de Europese regels is, in. Daarmee is ook TUI nu overstag gegaan en biedt klanten een geldteruggarantie.

Restitutieregeling

TUI is momenteel bezig met het opzetten van de restitutieregeling, zodat klanten de keuze hebben. Een woordvoerster kon niet aangeven hoeveel vouchers er zijn afgegeven. Wel benadrukte ze dat bijvoorbeeld naar Curaçao en Suriname vaker ticket-only reizen geboekt worden.

Nog steeds voucher voor pakketreizen

Mensen die een pakketreis hebben geboekt die niet doorgaat, blijven een voucher ontvangen, benadrukt TUI. Deze is gedekt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Dit beleid wordt volgens TUI ook ondersteund door de autoriteiten, om de reiswereld door deze 'uitzonderlijke crisis' heen te helpen.

Vliegverkeer per 1 juli

Volgens TUI neemt de belangstelling van vakantiegangers die willen boeken weer toe nu de maatregelen en reisbeperkingen her en der versoepeld worden. In de top drie van bestemmingen voor vliegvakanties, Spanje, Griekenland en Turkije is het met name bij die laatste nog onzeker of er deze zomer nog vakantiereizen kunnen worden geboekt. TUI start per 1 juli het vliegverkeer weer op.

Bron: ANP

Ook interessant