toggle menu

TUI: Reiziger betaalt zelf annuleringskosten Boeingvlucht

TUI: Reiziger betaalt zelf annuleringskosten Boeingvlucht

Het staat reizigers die het niet zien zitten om aan boord te stappen van een Boeing 737 MAX uiteraard vrij om af te zien van de vlucht, maar de kosten van het annuleren zijn op dit moment voor eigen rekening. Dat zegt reisorganisatie TUI, die momenteel drie toestellen van het type in gebruik heeft.

De ramp met het toestel 737 MAX-8 van Ethiopian Airlines dit weekend zorgt wereldwijd voor de nodige scepsis. In verschillende landen blijven toestellen van het type 737 MAX uit voorzorg aan de grond. Het is de tweede ramp met een vliegtuig van het betreffende type in een paar maanden tijd.

Geen noodzaak opschorten toestellen

Europese en Amerikaanse luchtvaartautoriteiten zien nog geen noodzaak het gebruik van de toestellen op te schorten. TUI zei eerder al nauw contact te hebben met de autoriteiten en met Boeing zelf en zal eventuele extra aanwijzingen opvolgen.

Verschillen in ticketvoorwaarden

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) kan niet in het algemeen zeggen wat de regels zijn als bezorgde consumenten hun vlucht willen annuleren. Het verschilt per ticket wat de voorwaarden zijn.

Eerder op maandag vertrok een TUI-vlucht met een Boeing 737 MAX naar het Spaanse Tenerife. Volgens de reisorganisatie waren er geen annuleringen.

Bron: ANP

Ook interessant