toggle menu

Tuincentra, klus- en woonwinkels ervaren drukte, maar geen problemen

Tuincentra, klus- en woonwinkels ervaren drukte, maar geen problemen

Dit weekend is het Pasen, traditiegetrouw het moment om met het hele gezin massaal bouwmarkten en meubelboulevards te bezoeken. Dat heeft doorgaans flinke files op afritten, gedrang bij het parkeren, gegraai in de schappen en veel drukte voor de kassa's tot gevolg. Bovendien maakt het mooie weer het extra verleidelijk om de deur uit te gaan. Toch zijn de omstandigheden door het coronavirus dit jaar anders dan gebruikelijk: een uitje is het niet echt dit keer.

Afstand, afstand, afstand en niet te veel mensen tegelijk, is het devies. Dat lijkt te lukken, leert een belronde langs bouwmarkten, tuincentra en meubelboulevards. Het is overal druk, maar de klant gedraagt zich over het algemeen netjes, zo meldt het ANP.

Bouwmarkten

Bij bouwmarktketen Hornbach is het in de filialen druk, maar loopt alles goed. 'We kunnen het goed aan. Alles gaat volgens de richtlijnen, de klanten zijn rustig. De stroom is goed te reguleren', zegt een woordvoerder. Ook bij de winkels van Gamma en Karwei is het de hele dag 'erg druk'. Over het algemeen gaat het echter goed en gedragen mensen zich netjes.

Op de parkeerplaatsen is er extra ruimte tussen de auto's om veilig en op gepaste afstand van anderen te kunnen inladen, en het lijkt erop dat vrijwel iedereen in z'n eentje komt. Een woordvoerster: 'Dat hadden we ook gevraagd. Kom alleen en geen funshopping. De klanten gedragen zich echt erg netjes.'

Meubelboulevards

Bij Beter Bed is het beduidend rustiger dan normaal. Beter Bed constateert weliswaar minder drukte dan gebruikelijk, maar de omzet is alsnog behoorlijk. 'Mensen zijn supergefocust en kopen meer', aldus een zegsman. Het publiek houdt zich keurig aan de richtlijnen. Beter Bed ziet ook dat het publiek zich beter over de week spreidt.

Woon Leiderdorp & Woonboulevard Sliedrecht ziet zo'n 40 procent van het normale aantal bezoekers. De woordvoerder verwacht verder deze dagen ook geen grote toeloop, maar geeft aan overal rekening mee te houden. Het verkeer in de vestigingen loopt prima. De zegsman wijst erop dat de winkels erg groot zijn, waardoor de mensen eigenlijk nooit in drommen lopen.

Tuincentra

Ook bij tuincentrum Ranzijn in Gorinchem verloopt alles soepel. 'Het is erg druk, maar de klanten gedragen zich netjes en volgen keurig onze richtlijnen. We hebben aparte in- en uitgaande klantenstromen. De sfeer is goed, iedereen is vriendelijk.' 

Bij Intratuin is eenzelfde beeld: het is weliswaar druk, maar de drukte is beheersbaar en klanten houden zich netjes aan de regels. 'We denken dat de spreiding van klanten deze hele week al is gebeurd en dat zich dat dit keer niet meer concentreert rond Pasen.'

Bron: ANP

Ook interessant