toggle menu

Tv-piraten delen Ziggo-signaal met 200 mensen

Tv-piraten delen Ziggo-signaal met 200 mensen

Twee Groningers worden verdacht van tv-piraterij. Ze zouden de smartcard voor een Ziggo-abonnement hebben gekraakt. Dat signaal verkochten ze door aan bijna tweehonderd mensen, die daardoor goedkoop tv konden kijken.

Ziggo zegt ongeveer anderhalve ton aan inkomsten te zijn misgelopen. De piraterij duurde ruim drie jaar en werd vorig jaar ontdekt. Komende maandag staan de twee verdachten voor de rechter. Het gaat om mannen van 49 en 40 uit Groningen. De oudste leverde volgens het OM klanten aan en hielp ze als monteur wanneer het televisiesignaal niet goed doorkwam. De jongste verdachte zou de code van de smartcard hebben gekraakt. Ook zou hij ontvangstkastjes, zogeheten Dreamboxes, hebben verkocht via Marktplaats.

Het OM wil niet zeggen hoe de verdachten aan de kennis kwamen om de Ziggo-kaarten te kraken. Ook zegt justitie niet waar hun klanten vandaan kwamen.

De zaak kwam aan het licht door een anonieme tip bij Ziggo. De twee verdachten moeten komende maandag voor de rechter komen. Ze riskeren tot vier jaar celstraf en boetes tot 82.000 euro.

Bron: ANP

Ook interessant