Twaalfjarige streamt voor 12.000 euro aan video’s op mobiel tijdens cruise

Twaalfjarige streamt voor 12.000 euro aan video’s op mobiel tijdens cruise

Een paar video's bekijken op een mobieltje aan boord van een cruiseschip is voor een familie uit Berlijn een duur grapje gebleken. Het reisje van het Duitse Kiel naar Oslo in Noorwegen op een boot van de rederij Color Line was al bijna weer vergeten, toen de rekening van de telecomprovider op de mat viel: 12.000 euro.

De zender NDR1 Welle Nord onthulde woensdag dat de twaalfjarige zoon zich onderweg had vermaakt met enkele filmpjes en 470 MB had verbruikt. Dat deze betrekkelijk geringe hoeveelheid dataverkeer zo gigantische kostbaar bleek, heeft volgens een woordvoerder van de scheepvaartmaatschappij vermoedelijk te maken met het feit dat de telefoon van de jongen de beelden heeft binnengehaald via 'Telenor Maritime', een satellietverbinding.

Duur netwerk

Color Line waarschuwt zijn passagiers altijd voor de hoge kosten van dit netwerk en biedt tegen een redelijke vergoeding WIFI aan. Het telefoonbedrijf heeft uit coulance de rekening verlaagd tot 5000 euro, maar het Berlijnse gezin heeft toch een advocaat in de arm genomen om de rekening aan te vechten.

Torenhoge telefoonrekening na cruise

Een vergelijkbaar geval kwam vorige zomer voorbij in de radio-uitzending van Radar. Als Peter Polkamp  een foto wil versturen tijdens een cruisevakantie, blijkt de telefoon geen verbinding te hebben gemaakt met een lokaal Noors netwerk, maar met een satelliet. De rekening liep op tot 1200 euro.

Bron: ANP

Ook interessant