toggle menu

Twee autostoeltjes doorstaan botsproef van Consumentenbond niet

Twee autostoeltjes doorstaan botsproef van Consumentenbond niet

Twee stoeltjes hebben de botsproef in de autostoeltjestest van de Consumentenbond niet doorstaan. Het gaat om de Ultimax i-Size van Concord en de Giordani Evolution Isofix. Het gebruik ervan wordt afgeraden door de bond. De meerderheid van de stoeltjes bleek wel een goede bescherming te bieden in de test.

Bij de Ultimax i-Size van Concord brak het stoeltje los van zijn schaal waardoor de testpop naar voren klapte. In een echt ongeluk zou het hoofd van het kind hierbij hoogstwaarschijnlijk de bestuurdersstoel geraakt hebben. Bij de zijwaartse botsing klapte het hoofd tegen de zijdeur. De productie van het stoeltje is inmiddels stopgezet door Concord. Bij de Giordani Evolution Isofix schoot het heupgordeltje in de onderbuik. Dit autostoeltje wordt in Nederland niet verkocht.

Ingebouwde airbags niet optimaal beoordeeld

Verder haalden alle stoeltjes de test van de Consumentenbond. De verschillen zitten met name in het gebruiksgemak en de prijs.  Het duurste exemplaar, de Maxi-Cosi AxissFix Air, is de enige met ingebouwde airbags in de gordeltjes die het kind extra beschermen bij een botsing. Toch werd dit zitje niet optimaal beoordeeld, omdat de borstkas relatief zwaar belast bleek bij een botsing van opzij. Het stoeltje kreeg een 6,9.

De Maxi Cosi Rock + FamilyFix One i-Size base en de Kiddy Evoluna i-Size 2 scoorden het hoogst: deze stoeltjes kregen alle drie een 7,9. 

Lees meer:

Consumentenbond: Twee autostoeltjes falen in botsproef

Bron: Consumentenbond

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant