Twee dagen uitstel belastingaangifte

Twee dagen uitstel belastingaangifte

Door drukte werkt de site van de Belastingdienst maandagavond niet naar behoren. Mensen die daardoor hun aangifte niet voor de deadline van 1 april kunnen doen, mogen rekenen op coulance. Dat liet een woordvoerster van het ministerie van Financiën maandagavond weten.

De deadline is vanwege de storing twee dagen opgerekt; de aangiften die dinsdag of woensdag binnenkomen, worden behandeld alsof ze op tijd waren.

Maandagavond was het laatste moment waarop mensen aangifte voor 2013 konden doen. 'De vraag heeft echter het aanbod overtroffen. Het was drukker dan de site aankon', liet de woordvoerster weten. Niet bekend is wanneer de site weer goed zal draaien.

Voorlopig ligt de website niet plat, maar werkt hij erg wisselvallig. De ene keer is hij traag, de andere keer draait hij wel goed. Soms laadt de site helemaal niet. 'Dat is hartstikke vervelend voor de mensen die aangifte willen doen', aldus de woordvoerster. De hele avond zijn er wel aangiftes binnengekomen.

Via Twitter laat de Belastingdienst weten dat mensen het 'straks nog een keer' kunnen proberen. Op datzelfde sociale medium laten tientallen mensen blijken dat zij last hebben van de problemen. Anderen kunnen het niet nalaten er een vaak sarcastisch geintje van te maken. 'Wiebes zat jankend aan de keukentafel met 'n omgekeerde schoenendoos op zoek naar dat ene ontbrekende bonnetje', grapt iemand over de verantwoordelijke staatssecretaris.

Bron: ANP

Ook interessant