'Twee op de drie senioren steunen pensioenakkoord'

'Twee op de drie senioren steunen pensioenakkoord'

Circa twee op de drie senioren scharen zich achter de principeafspraken over de herziening van het pensioenstelsel. Dat meldde ouderenorganisatie ANBO op basis van een peiling onder 750 leden.

Uit de peiling blijkt verder dat 70 procent van de ondervraagden het goed vindt dat de AOW-leeftijd minder snel stijgt. Twee derde van de ouderen noemt de maatregelen voor zware beroepen positief. Eerder bleek dat bijna een vijfde van de leden van vakbond FNV zijn stem heeft uitgebracht in het FNV-referendum over het pensioenakkoord.

Lees ook: 'Meerderheid Nederlanders voor pensioenakkoord'

Al met al valt er hier en daar wel wat op te merken over de afspraken, merkt directeur Liane den Haan van ANBO op. 'We moeten beseffen dat een eisenpakket voor een nieuw pensioenakkoord geen dictaat is. Wij vinden het principeakkoord dat er nu ligt, dan ook aanvaardbaar.'

Geen uitzicht op indexering met huidig stelsel 

Een 'nee' tegen het akkoord zou volgens ANBO betekenen dat het land verstrikt blijft in het huidige stelsel zonder uitzicht op enige indexering. Ook bestaat dan de kans dat pensioenfondsen moeten korten op de pensioenen van miljoenen mensen. 'Dat kan met dit akkoord misschien worden voorkomen of beperkt', aldus Den Haan.

Bron: ANP

Ook interessant