toggle menu

Twitter adviseert gebruikers wachtwoord te veranderen na fout

Twitter adviseert gebruikers wachtwoord te veranderen na fout

Twittergebruikers doen er goed aan hun wachtwoord te veranderen. Dat heeft Twitter Inc. laten weten nadat het internetbedrijf een programmeerfout in zijn systemen had ontdekt. Daardoor waren intern wachtwoorden ongecodeerd te zien in de tekstberichten.

Twitter zegt het veiligheidslek te hebben gedicht en de niet-versleutelde wachtwoorden te hebben verwijderd. Uit eigen onderzoek blijkt dat er geen aanwijzingen zijn voor schending van privacy of misbruik door iemand.

Lees ook: 6 voorwaarden voor veilige wachtwoorden

Er is tevens geen reden te veronderstellen dat wachtwoord-informatie buiten de computers van Twitter terecht zijn gekomen of misbruikt door derden. Toch vindt het bedrijf het verstandig dat twitteraars hun wachtwoord aanpassen. Mocht je bij andere sites hetzelfde wachtwoord gebruiken, dan is het raadzaam deze wachtwoorden ook aan te passen. 

Extra beveiliging is tweetrapsauthenticatie

Een extra beveiliging wanneer je ergens inlogt, is tweetrapsauthenticatie. Dit is een extra beveiliging wanneer je ergens inlogt, via een code die naar je mobiel wordt gestuurd. Radar legde eerder uit hoe dit werkt, en waar het goed voor is.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant