Twitter heeft gegevens gedeeld zonder toestemming

Twitter heeft gegevens gedeeld zonder toestemming

Twitter heeft gegevens van sommige gebruikers gedeeld met anderen, zonder dat de gebruikers daar toestemming voor hadden gegeven. Twitter zelf heeft dat maandag naar buiten gebracht in een tweet. Het gaat om de locaties van die gebruikers. Het is niet bekend om hoeveel Twitteraars het gaat. Twitter heeft ook niet gezegd bij wie de informatie is terechtgekomen, alleen dat het gaat om een 'vertrouwde partner'.

Twitter heeft de getroffen gebruikers op de hoogte gebracht. Het gaat om mensen die de Twitter-app voor iPhones en iPads gebruikten. In die app kunnen gebruikers meerdere Twitter-accounts tegelijk beheren. Wanneer iemand had ingesteld dat Twitter de locatiegegevens van één account mocht verzamelen, deed Twitter dat ook bij de andere accounts. 'Per ongeluk', aldus Twitter.

Die verzamelde locatiegegevens werden bovendien gedeeld met een andere organisatie. De data waren niet heel nauwkeurig en de identiteit van gebruikers kon er niet uit worden afgeleid, benadrukt Twitter. De ontvanger zou de informatie inmiddels hebben verwijderd. Locatiegegevens kunnen interessant zijn voor adverteerders.

Bron: ANP

Ook interessant