'U hoeft geen rockster te zijn om jong te overlijden'

'U hoeft geen rockster te zijn om jong te overlijden'

Nietsvermoedend open je je mail. Een uitnodiging voor een feest, wat spam en een mailtje van Centraal Beheer, je verzekeraar. Is de nieuwe premie bekend? Ben je vergeten een nota te betalen? Nee, het onderwerp is: 'U hoeft geen rockster te zijn om jong te overlijden'.

‘Kent u de club van 27? Een groep rocksterren die overleden is op 27-jarige leeftijd. Denk aan Kurt Cobain, Jim Morrison en Amy Winehouse. U staat er liever niet bij stil, maar u hoeft geen rockster te zijn om jong te overlijden.’, staat er in het mailtje.

Een doodsbedreiging? Oh nee, toch niet! Het blijkt te gaan om een nieuwe campagne van de verzekeraar, gericht op twintigers. 

'Veel mensen staan niet stil bij de financiële gevolgen die bij een overlijden kunnen ontstaan. Zeker jongeren niet', laat woordvoerder Viola Teepe van Centraal Beheer weten.

'Het is geenszins onze bedoeling om mensen te choqueren of een naar gevoel te bezorgen', aldus Teepe. De verstuurde mailing is eenmalig, maar Centraal Beheer geeft aan de feedback mee te nemen voor een volgende campagne.

Ook interessant