Uber komt met nieuw taxi-experiment

Uber komt met nieuw taxi-experiment

Uber wil met een nieuwe, experimentele taxidienst komen. Daarbij zitten professionele chauffeurs achter het stuur, maar wordt goedkoper gewerkt.

Het bedrijf werkt aan een voorstel voor deze dienst 'om zo invulling te geven aan de wens van een meerderheid van de Tweede Kamer om dit jaar nog te experimenteren met nieuwe vormen van taxivervoer'. Daarbij zou mogen worden afgeweken van een aantal regels.

De nieuwe dienst, waarover Uber over enkele weken meer bekendmaakt, zou gaan opereren in de grote steden, bevestigt een woordvoerder een bericht in de Volkskrant. Met hoeveel chauffeurs wordt gewerkt is nog niet duidelijk. Evenmin of de verplichte boordcomputer in de taxi's komt.

Wel is het de bedoeling om met gewone gele kentekenplaten te rijden in plaats van de verplichte blauwe.Verder moet worden gedacht aan bijvoorbeeld het afschaffen van de ondernemingsvergunning voor de chauffeur om goedkoper te kunnen werken.

Update 10:13 uur: Onderzoek illegaal personenvervoer

Uber is ook het bedrijf achter het omstreden UberPop, waarbij particulieren in de grote steden taxiritjes kunnen aanbieden die goedkoper zijn dan reguliere taxi's. Deze dienst is verboden, maar nog wel in bedrijf. Sinds enige tijd worden daar echter geen nieuwe klanten meer toegelaten.

Het OM onderzoekt of Uber zich met Uberpop schuldig heeft gemaakt aan het bedrijfsmatig organiseren van illegaal personenvervoer. Uber en zijn chauffeurs hebben dwangsommen opgelegd gekregen. Het bedrijf, dat ook regulier professioneel taxivervoer verzorgt met Uber Black, is daar tegen in het verweer gekomen.

Bron: ANP

Ook interessant