Uitvaartverzekeraar DELA neemt Yarden definitief over

Uitvaartverzekeraar DELA neemt Yarden definitief over

Het hing al even in de lucht, maar de kogel is nu echt door de kerk. Uitvaartverzekeraar Yarden wordt definitief overgenomen door DELA. De overname is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM). 

De overname betekent voor polishouders dat hun verzekering zal worden overgenomen door DELA. 'In de praktijk verandert er voorlopig niets voor de Yarden-verzekerden: de polis loopt gewoon door en zij (of hun nabestaanden) kunnen blijven rekenen op de gebruikelijke dienstverlening. Om hen te informeren ontvangen zij deze maand een brief van DELA', schrijft DELA in een persbericht. 

De overdracht vindt plaats op 2 augustus. Vanaf dan kunnen klanten gebruikmaken van de locaties en faciliteiten van beide bedrijven. 

Geen bijbetaling bij naturapolissen 

Omdat Yarden financieel in de problemen kwam, wilde het klanten met naturapolissen bij laten betalen. De overname brengt hier verandering in. 'DELA garandeert dat nabestaanden bij overlijden in de komende tien jaar, voor wat betreft de pakketdekking, niets hoeven bij te betalen als zij gebruik maken van het eigen uitvaartbedrijf.'

Voor mensen die al hebben bijbetaald wordt er gezocht naar een oplossing. 'DELA gaat actief werk maken van het compenseren van nabestaanden die de afgelopen jaren ten onrechte hebben moeten bijbetalen.' Er is zo'n 1 miljoen euro vrijgemaakt voor dit soort gevallen. 

Radar over Yarden

Radar besteedt al sinds 2017 aandacht aan de situatie bij Yarden. Het eenzijdig wijzigen van de polisvoorwaarden, waardoor mensen ineens extra moesten betalen, is meerdere malen aan bod gekomen in onze uitzending. Toen de verzekeraar op een gegeven moment ook nog op omvallen stond, ontstond er voor polishouders een lange periode van onzekerheid. De overname door DELA lijkt een einde te maken aan deze onzekerheid.

Op deze pagina geeft Radar je een uitleg over wat er precies aan de hand was en een overzicht van alle keren dat we er in de uitzending aandacht aan hebben besteed. 

Ook interessant