toggle menu

'Uw iPhone 7 wacht op u': trap er niet in!

'Uw iPhone 7 wacht op u': trap er niet in!

Een gratis iPhone 7, wie wil dat nou niet? Je hoeft er alleen maar een paar vragen (goed) voor te beantwoorden... Trap er niet in! Er circuleert een vals mailtje over een winactie met een iPhone 7 als prijs.

Bekijk het mailtje hieronder.

Wanneer je klikt op 'Speel hier mee' kom je terecht op een pagina waar je je telefoonnummer moet invullen, en kan het zijn dat je vastzit aan een duur telefoonabonnement.

Twijfel je aan de echtheid van een mail? Je kunt contact opnemen met het bedrijf - in dit geval Apple. Zoek de contactgegevens zelf op en ga niet af op gegevens uit de mail. Apple geeft aan enkel mails te versturen met als afzender 'apple.com'.

Wat (niet) te doen?

Allereerst: klik nooit op links in mails die je niet vertrouwt. Dit geldt ook voor de 'uitschrijflink' onderaan de mail. Klik je op deze afmeldlink dan kan het zijn dat je alleen maar meer spam ontvangt. Je laat daarmee namelijk blijken dat het een actief account is.

Apple wordt graag op de hoogte gesteld van deze valse mails. Je kunt de berichten melden via het mailadres abuse(at)icloud.com (vervang de (at) voor een @).

Ook interessant