Radar

toggle menu

'Vaak onduidelijkheid reisinformatie ov'

De reisinformatie over het openbaar vervoer in Europese steden is niet altijd even duidelijk. Vaak is de informatie niet volledig. Er zijn grote verschillen in prijzen en vaak schiet de toegankelijkheid voor mindervaliden tekort. Een metrokaartje in Praag is erg goedkoop. Dat blijkt uit een ov-onderzoek van de ANWB en zijn Europese zusterclubs in 23 steden.

Amsterdam kreeg een voldoende. In de hoofdstad viel op dat de informatie op kaartjesautomaten in de trams en bussen alleen in de Nederlandse taal werd gegeven. De verbinding tussen het Amsterdamse stadscentrum en de luchthaven is beter dan die in de meeste Europese steden.

Negen andere steden kregen ook een voldoende en een aantal steden kreeg het oordeel goed. München kwam als beste uit de bus met de kwalificatie 'zeer goed'. De onderzoekers waren verrast over de snelle verbindingen in de Zuid-Duitse stad. Ook is er goede informatie voor de reiziger in diverse talen en is er een prima website.

Hekkensluiter werd Zagreb. De informatievoorziening in de Kroatische stad is onder de maat. Ljubljana (Slovenië) en Zagreb hebben als enige twee onderzochte steden geen dienstregeling op internet. Ook de informatie over de aankomst- en vertrektijden bij de halte is vaak onder maat.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant