Vakantiegangers ontevreden over internetsnelheid in buitenland

Vakantiegangers ontevreden over internetsnelheid in buitenland

De mobiele internetsnelheid in het buitenland valt tegen, melden verschillende vakantiegangers op Twitter. Sinds deze zomer kunnen Nederlandse consumenten in de Europese Unie voor hetzelfde tarief mobiel internetten als thuis.

De oorzaak van de trage verbinding ligt mogelijk in het feit dat op toeristische plekken veel mensen tegelijkertijd op het netwerk zitten. Telecomprovider T-Mobile liet vorige week al weten dat ze proberen om consumenten in Nederland een optimale ervaring te bieden, maar dat ze in het buitenland zien dat klanten lagere snelheden ervaren. 'Buitenlandse netwerken zijn niet altijd even goed toegerust op de datapieken waarvan deze zomer sprake is'.

Lees ook: T-Mobile-klanten ervaren traag internet op vakantie

Onderzoek Vodafone

Vodafone doet onderzoek naar de klachten van vakantiegangers over de verbindingssnelheid. De provider wijst erop dat de nieuwe roamingregels nog maar zo'n drie weken gelden en dat het dus nog te vroeg is om uitspraken te doen over de problemen.

Probleem lokaliseren

Tim Paulus van onderzoeksbureau Telecompaper zegt dat op verschillende punten in het mobiele netwerk vertragingen kunnen ontstaan. Volgens Paulus kunnen providers de capaciteit pas verbeteren als ze weten waar het probleem precies zit.

Nederland heeft beter netwerk

Paulus wijst er verder op dat het Nederlandse netwerk vaak veel beter is dan in het buitenland. 'Als Nederlanders zijn we verwend. We wonen hier op een dichtbevolkte postzegel, in plaats van een uitgestrekt gebied als Frankrijk. Daar is een goed, mobiel netwerk bouwen zoals we hier hebben ingewikkelder. Daarom zijn we misschien ook geneigd om sneller te klagen.'

Bron: RTL Z

Ook interessant