'Vakantievieren in Macedonië het goedkoopst'

'Vakantievieren in Macedonië het goedkoopst'

Nederlanders vakantiegangers die goedkoop uit willen zijn op hun bestemming kunnen het beste naar Macedonië gaan. Noorwegen kunnen ze beter mijden, heeft het economisch bureau van ING uitgezocht.

In Europa is Noorwegen verreweg het duurste vakantieland, meldde de bank donderdag. De prijzen van typische vakantie-uitgaven als horeca, vervoer, voedsel en drank liggen daar bijna 70 procent hoger dan in Nederland.

Scandinavië erg duur

Alle Scandinavische landen zijn erg duur. Er gelden hoge accijnzen op alcohol en tabak en ook in de supermarkt ben je er een stuk meer kwijt dan hier.

Ook in Zwitserland liggen de prijzen erg hoog. Het land is de laatste maanden zelfs extra duur geworden voor toeristen van buiten, doordat de Zwitserse frank flink in waarde is toegenomen.

Vakantievieren bij onze zuiderburen is eveneens iets duurder dan in Nederland. Met name supermarktprijzen liggen in België hoger dan bij ons, vervoer is er juist goedkoper.

Oost-Europa goedkoop

In Oost-Europa liggen de goedkoopste bestemmingen: Macedonië, Albanië en Bulgarije zijn voor vakantiegangers de helft goedkoper dan Nederland. Dichterbij huis, in Tsjechië en Polen, is de toerist ook een stuk voordeliger uit.

Bron: ANP

Ook interessant