toggle menu

Vals bericht over 'verlopen' WhatsApp

Vals bericht over 'verlopen' WhatsApp

Krijg je tijdens het internetten op je smartphone een pop-up te zien waarin wordt gemeld dat je WhatsApp over een paar dagen zal verlopen? Trap hier niet in. Het gaat om een vals bericht.

De melding die je ontvangt is eigenlijk een advertentie. Als je op de link klikt, kom je terecht op een andere website die lijkt op WhatsApp. Op deze website word je er nogmaals op gewezen dat je WhatsApp verlengd moet worden.

Bekijk je onderstaande afbeeldingen op je telefoon, kantel dan het scherm om ze volledig te zien.

Vast aan abonnement

Zodra je op ‘update’ klikt, moet je je telefoonnummer opgeven. Daarna wordt een sms-bericht verzonden. Mogelijk zit je dan vast aan een abonnement.

 

Klik niet op links in het bericht. Wil je weten wanneer je WhatsApp verloopt? Dat kun je onder instellingen zien (Intellingen > Account > Betaalgegevens).

Bekijk ook deze valse mail uit naam van WhatsApp over een 'missed-voicemail'-bericht.

En lees deze waarschuwing over een bericht over een nieuwe achtergrond voor WhatsApp.

Bron: Opgelicht?!

Meer over:

Ook interessant