toggle menu

Valse mail van 'PostNL' met gevaarlijke link in omloop

Valse mail van 'PostNL' met gevaarlijke link in omloop

In een mail die rondgaat uit naam van PostNL wordt 'je nieuwe factuur' aangekondigd. De mail komt niet van het bedrijf. In de tekst staat een link die je verwijst naar een gevaarlijk bestand. Klik niet op de link!

Volgens de mail staat er online een nieuwe rekening voor je klaar, de rekening kun je bekijken door op de link te klikken. Doe dit niet en verwijder de mail direct!

Hoe herken je een phishingmail? Kenmerken van phishing

De pagina waar je naar wordt doorverwezen is nep. Wie op de link klikt en op de pagina komt, downloadt automatisch een gevaarlijk bestand. Fraudehelpdesk geeft in een verklaring aan Opgelicht?! (AVROTROS) aan dat het bestand vol met spyware en virussen zit.

Jouw persoonlijke gegevens bemachtigen 

Oplichters kunnen vervolgens met één klik op de knop veel van jouw persoonlijke en waardevolle informatie bemachtigen. Het doel van de internetcriminelen is om de gegevens van jouw mailadressen, sociale media en internetbankieren te achterhalen. 

PostNL heeft op de website een lijst met veilige afzenderadressen. Komt de mail niet van een van deze accounts, gooi de mail dan weg en doe niets met de inhoud.

Bron: Opgelicht?! / Fraudehelpdesk

Ook interessant