Van Hattem Vlees mag weer slachten

Van Hattem Vlees mag weer slachten

Van Hattem Vlees in Dodewaard mag onder verscherpt toezicht weer dieren slachten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de schorsing van de slachterij op voorwaarden opgeheven.

De NVWA verbood slachten op 18 februari, omdat het bedrijf er niet in slaagde een traceringssysteem op te zetten waarmee de herkomst van partijen vlees eenvoudig duidelijk kon worden gemaakt.

Controle

Het toezicht houdt in dat tijdens de slacht continu een dierenarts en een inspecteur van de NVWA aanwezig zijn. Daarnaast zullen regelmatig onaangekondigde inspecties plaatsvinden om te zien of Van Hattem zich houdt aan de regels voor voedselveiligheid, diergezondheid en -welzijn, aldus de NVWA. Bovendien zal elke twee maanden de organisatie van het bedrijf worden gecontroleerd.

Traceringssysteem

De onderneming in Dodewaard heeft bij de autoriteit een plan van aanpak voor een traceringssysteem ingediend. Zij heeft ondertussen al een week proefgedraaid onder verscherpt toezicht van de NVWA. Naar aanleiding daarvan is nu besloten de schorsing op te heffen.

Bron: ANP

Ook interessant