'Veel attracties bieden niet genoeg elektrische laadpalen'

'Veel attracties bieden niet genoeg elektrische laadpalen'

72 procent van de Nederlandse attracties hebben te weinig laadpunten voor elektrische auto’s, zo stelt Bungalowparkoverzicht.nl op basis van het Laadpalen Onderzoek 2019. 53 bekende Nederlandse attracties werden onderzocht en daarvan bleken er 38 niet te kunnen voldoen aan de vraag. Bij 25 attracties, waaronder Artis en Ouwehands Dierenpark, is het überhaupt niet mogelijk om je elektrische auto op te laden. 

Afgaand op het gemiddeld aantal bezoekers per attractie en de groeiende vraag naar laadpalen, blijkt er in veel gevallen een tekort te zijn. Designer Outlet Roermond heeft relatief gezien het minste aantal laadpunten te bieden, met een tekort van 35 plekken per dag. Bij de Zaanse Schans moeten per dag gemiddeld 26 elektrische auto’s worden geparkeerd op een reguliere parkeerplek.

Meeste laadpalen bij pretparken en winkelcentra 

Pretparken en winkelcentra bieden over het algemeen de meeste laadpalen. Zo heb je bij Walibi en de Efteling rond de vijftig laadpalen en kunnen bij Bataviastad ruim zestig auto’s van stroom worden voorzien.

Benieuwd waar je nog meer een goeie kans hebt om je elektrische auto op te laden? Bekijk hier de cijfers uit het onderzoek

Bron: Bungalowparkoverzicht.nl 

Ook interessant