'Veel mensen kunnen geldproblemen niet zelf oplossen'

'Veel mensen kunnen geldproblemen niet zelf oplossen'

Mensen die in de geldproblemen komen, moeten meteen aan de bel trekken en niet wachten tot de achterstanden oplopen. Dat stellen het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en de NVVK, de branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren.

Volgens beide organisaties probeert een groeiende groep mensen eerst zelf de problemen op te lossen, maar dit lukt vaak niet. 'Vul niet het ene gat met het andere, maar bel direct met de bedrijven waar je een achterstand hebt en stel een afbetalingsregeling voor,' aldus Nibud en NVVK.

Beide organisaties hebben hun site zelfjeschuldenregelen.nl aangepast om deze groep beter te kunnen helpen. Bezoekers krijgen hier een op maat gemaakt actieplan, met inzicht in de bedragen die ze zouden kunnen aflossen en voorbeeldbrieven waarmee ze direct hun schuldeisers kunnen benaderen.

Tips: zo kun je besparen

Zit je krap bij kas? Of wil je gewoon meer geld overhouden? Besparen kan op talloze gebieden en manieren. In dit dossier verzamelen we alle bespaartips die Radar in de loop der jaren heeft gegeven.

Met deze tips ben je goedkoper uit

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant