toggle menu

Veel particuliere beleggers kunnen niet profiteren van 'coronacrash'

Veel particuliere beleggers kunnen niet profiteren van 'coronacrash'

Particuliere beleggers die de afgelopen weken dachten te profiteren van de dalende aandelenbeurzen zijn in veel gevallen bedrogen uitgekomen. De wachttijden bij de bekendste handelsplatforms zijn flink opgelopen, zij konden de instroom niet aan, meldt het FD. Bij de grootste partij, DeGiro, wachten nu nog ongeveer 30.000 mensen op het openen van een beleggingsrekening.

Aandelenbeurzen gingen door de coronacrisis vooral in maart hard onderuit. Na ruim tien jaar stijgende koersen was dat voor veel particulieren hét moment om te beginnen met beleggen.

DeGiro

Dat heeft vooral bij DeGiro tot lange wachtlijsten geleid. Sinds het begin van dit jaar hebben zich bijna 160.000 nieuwe beleggers aangemeld. Dat kan het handelsplatform niet aan en daarom ging het tijdelijk op slot voor nieuwe klanten.

Wachttijd van zes weken

Het gevolg is een wachtlijst van tienduizenden potentiële zelfbeleggers. De wachttijd is opgelopen tot zo'n zes weken. Zuur voor beleggers die dachten te profiteren van de lagere koersen: de beurzen hebben de coronacrash alweer deels goedgemaakt.

Bron: ANP MediaWatch / FD

Ook interessant