toggle menu

Veel sympathie voor Facebook-pagina 'Treinkaartje delen'

Veel sympathie voor Facebook-pagina 'Treinkaartje delen'

Gisteren is de Facebook-pagina 'Treinkaartje delen' gelanceerd. Via de pagina kunnen treinreizigers aan anderen laten weten zij hun ongestempelde treinkaartje hebben achtergelaten.

Voor velen is het een ergernis om niet gestempeld te worden, wanneer je een treinkaartje gekocht hebt. De Facebook-pagina 'Treinkaartje delen' zorgt er voor dat niet-gestempelde treinkaartjes opnieuw gebruikt kunnen worden. 

Treinreizigers kunnen anderen blij maken met hun (niet-gestempelde) kaartje door het op het station te verstoppen en op de Facebook-pagina de lokatie en treinkaart-gegevens te delen.

Boodschap afgeven

De initiatiefnemers geven desgevraagd aan dat ze voornamelijk een boodschap willen afgeven, omdat 'de tarieven in het OV de bovengrens bereikt hebben'. De oprichters van de pagina geven aan de NS op geen enkele manier te willen benadelen.

Er zijn inmiddels pagina's voor verschillende steden aangemaakt, zoals Utrecht CS, Arnhem, Eindhoven en Woerden. De pagina voor Utrecht CS is momenteel veruit het populairst met ruim 2000 likes in twaalf uur.

Reactie NS

De NS heeft in een reactie laten weten het initiatief creatief te vinden. Ze wijzen er echter op dat reizigers op deze manier gebruik maken van een dienst waar niet voor betaald wordt. "Uiteindelijk wordt met de inkomsten die NS van de betalende reizigers ontvangt een zo optimaal mogelijke dienstverlening aan de klant gefinancierd, maar worden ook de salarissen van de conducteurs en andere NS-medewerkers betaald", zo meldt een NS-woordvoerder ons.

© TROS Radar

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant