toggle menu

VEH: behoud huidige restschuldregeling

VEH: behoud huidige restschuldregeling

Vereniging Eigen Huis (VEH) pleit voor het behoud van de fiscale restschuldregeling omdat er nog steeds heel veel woningen financieel 'onder water' staan in Nederland. Volgens de belangenorganisatie voor huisbezitters is die regeling een belangrijke steun in de rug voor mensen die hun huis met verlies verkopen.

Het gaat om een maatregel die de overheid in 2012 invoerde en die eind dit jaar afloopt. De regeling houdt in dat mensen voor hun restschuld een speciale lening kunnen afsluiten, waarvan de rente aftrekbaar is.

'De aandacht gaat de laatste tijd vooral uit naar het snelle herstel van de woningmarkt en de oververhitting in steden als Utrecht en Amsterdam. Maar dat is absoluut niet maatgevend voor Nederland', benadrukt een zegsman.

Nog 340.000 woningen 'onder water'

Buiten de Randstad zijn de huizenprijzen volgens hem nog veel minder sterk hersteld, waardoor mensen daar nog vaak hogere hypotheken hebben dan hun huis nu waard is. Er staan landelijk nog zo'n 340.000 woningen onder water, aldus VEH. Die mensen zouden zonder de regeling ernstig worden belemmerd om te verhuizen.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant