toggle menu

VEH start meldpunt voor benadeelde nieuwbouwkopers

VEH start meldpunt voor benadeelde nieuwbouwkopers

Er moeten duidelijke spelregels komen voor de toewijzing van nieuwbouwwoningen. Die worden steeds vaker door bijvoorbeeld loting toegewezen, maar daarbij gaat het er volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) soms schimmig aan toe. De belangenvereniging voor woningbezitters is daarom een meldpunt voor gedupeerden begonnen.

Naar nieuwbouwwoningen is veel meer vraag dan er worden gebouwd, waardoor voor veel projecten moet worden geloot. VEH krijgt signalen dat daarbij regelmatig dingen niet naar behoren verlopen. Zo krijgen familieleden van bij de bouw betrokken partijen soms voorrang of wordt de loting op volstrekt onduidelijke wijze voltrokken.

'Geen vriendjespolitiek bij loting'

VEH wil dat de bouw- en makelaarsbranche regels opstelt voor lotingen. Daarbij mag volgens de vereniging geen vriendjespolitiek plaatsvinden als de gemeente bouwgrond of andere publieke middelen inbrengt. Ook moeten de regels voor lotingen vooraf voor iedereen duidelijk zijn en moet een notaris de loting controleren.

Ben jij benadeeld?

Ben jij in de afgelopen jaren benadeeld bij een toewijzing of loting van een nieuwbouwkoopwoning? Je kunt op de site van Vereniging Eigen Huis jouw ervaring achterlaten.

Meld hier jouw ervaring bij een toewijzing of loting

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant