Verbruik van mobiele data verdubbeld

Verbruik van mobiele data verdubbeld

Het verbruik van mobiele data is in de eerste helft van 2018 verdubbeld. Per telefoon wordt volgens de meest recente gegevens van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) twee gigabyte data verstookt. Een gigabyte (GB) staat gelijk aan 1000 megabyte (MB).

Het verbruik van mobiele data is in de eerste helft van 2018 verdubbeld. Per telefoon wordt volgens de meest recente gegevens van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) per maand twee gigabyte data verstookt. Een gigabyte (GB) staat gelijk aan 1000 megabyte (MB).

In totaal werd meer dan 250 miljard MB aan mobiele data gebruikt. Ter vergelijking: een filmpje kijken van vijf minuten op YouTube kost ongeveer 10 MB. Een appje sturen verbruikt slechts 1 KB. Dat is een duizendste van een MB.

Consumenten nemen telecomdiensten steeds vaker af als bundel

De ACM constateert ook dat consumenten steeds vaker telecomdiensten afnemen als bundel. Zo kan een mobiel abonnement worden gecombineerd met een abonnement voor vaste telefonie of internet en tv. Consumenten krijgen vaak korting bij bundeling. Aanbieders proberen op die manier meer klanten aan zich te binden.

Volgens de toezichthouder hebben de twee telecomaanbieders met een eigen vast netwerk, KPN en VodafoneZiggo, nog steeds veruit het grootste aantal klanten. Alternatieve aanbieders zonder volledig eigen netwerk, zoals T-Mobile en Tele2, behouden een relatief constant marktaandeel voor vaste aansluitingen, zo constateert de ACM.

Lees ook: Mobiel internetten? Blijf binnen je databundel met deze tips

Bron: ANP

Ook interessant