Verkeersapp geeft op maat gemaakte reisinformatie

Verkeersapp geeft op maat gemaakte reisinformatie

Meer dan een miljoen weggebruikers kunnen vanaf dinsdag actuele en op maat gemaakte reisinformatie ontvangen. Het gaat dan bijvoorbeeld om naderend filegevaar, stilstaand verkeer en plotseling veranderende lokale weersomstandigheden. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dinsdag.

De specifieke informatie komt ter beschikking van de ruim 1,2 miljoen gebruikers van de smartphone-app Flitsmeister. Het enige wat ze hoeven te doen is de app te updaten, aldus een woordvoerder van het ministerie. Later zullen meer aanbieders van dit soort apps volgen.

De 'nieuwe generatie' verkeersinformatie is volgens het ministerie de eerste 'live' dienst die tot stand komt door het samenwerkingsprogramma Talking Traffic, waarin overheid en bedrijven werken aan het verbeteren van bereikbaarheid, doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid door informatie-uitwisseling tussen weggebruikers en verkeerssystemen. Eerder werden al proeven gedaan.

Radar testte vier handige navigatie-apps

Door handige navigatie-apps op je smartphone is het zelfs niet perse nodig om een los navigatietoestel zoals een TomTom aan te schaffen. Wat zijn handige apps om gemakkelijk met je auto van A naar B te navigeren? Radar zet er vier op een rij.

Vier handige navigatie-apps voor Android en iOS

Ook interessant