Verkeersbesluit snorfietsers op rijbaan blijft staan

Verkeersbesluit snorfietsers op rijbaan blijft staan

Het Amsterdamse besluit dat snorfietsers sinds april veel fietspaden niet meer mogen gebruiken maar met een helm op over de rijbaan moeten, blijft staan. Dat heeft de bestuursrechter in Amsterdam woensdag beslist in een zaak die was aangespannen door drie snorfietsers.

Amsterdam nam het besluit om de veiligheid op de vaak drukke fietspaden te vergroten. Door de hard rijdende snorfietsen ontstonden volgens de gemeente gevaarlijke situaties. De drie snorfietsers betoogden echter dan hun veiligheid in het geding is, omdat het snelheidsverschil tussen automobilisten en snorfietsen op de rijbaan zo groot is.

Volgens de rechter is door de gemeente voldoende aannemelijk gemaakt dat het zeer druk is op de fietspaden en dat het besluit inderdaad goed is voor de veiligheid. Daarnaast, aldus de rechter, kunnen snorfietsers nog steeds voor voldoende alternatieve routes kiezen zodat zij niet over de rijbaan hoeven.

Snorfiets mag niet meer op fietspad in Amsterdam

Snorfietsers vinden besluit 'levensgevaarlijk'

Eerder maakten drie snorfietsers bezwaar in de rechtzaal tegen het verkeersbesluit van de gemeente Amsterdam. De snorfietsers noemden het besluit 'levensgevaarlijk' en dat omrijden niet altijd een optie is. Een vrouw die haar dochter, die slecht ter been is, met de snorscooter overal naartoe brengt, verklaarde: 'Het plan deugt niet.' Ze meent dat het verbod onvoldoende is onderbouwd. De auto's rijden volgens haar in veel straten veel te hard. 'Daar wil ik voor geen goud tussen rijden.'

Snorfietsers vinden verkeersbesluit levensgevaarlijk

Bron: ANP

Ook interessant