toggle menu

Verkeersregels, zakkenrollen en huurtoeslag: dit zijn de meestgelezen hulpartikelen van 2019

Verkeersregels, zakkenrollen en huurtoeslag: dit zijn de meestgelezen hulpartikelen van 2019

Ieder jaar maakt Radar in december een overzicht van de hulpartikelen die in het verstreken jaar het meest zijn gelezen. Van welke vijf artikelen hebben onze lezers in 2019 de meeste hulp bevonden? 

5. Wat te doen met je spaargeld: investeren in goud, oude auto's of beleggingsfondsen?

Je krijgt steeds minder rente over je spaargeld en er zijn zelfs al banken waar je moet betalen om je geld te kunnen stallen. Wat kan je met je spaargeld doen om er toch nog een beetje rendement uit te halen? Radar vroeg het via WhatsApp aan zijn lezers en legde de suggesties voor aan econoom Erica Verdegaal. 

4. Ben je nog bij met de verkeersregels? Dit veranderde er in de afgelopen jaren

In 2019 stonden er aantal ingrijpende veranderingen van verkeersregels op de agenda. Zo mag je sinds dit jaar niet meer met je smartphone in je hand fietsen en mag je in Amsterdam niet meer met je snorfiets op het fietspad. Later in het jaar werd ook nog de maximumsnelheid op de snelweg verlaagd naar 100 km/u. Ben jij nog bij met de verkeersregels? 

3. Zakkenrollen: hoe zorg je dat je geen slachtoffer wordt?

Iedereen kent het fenomeen, maar toch maken zakkenrollers jaarlijks duizenden slachtoffers. Hoe kun je een zakkenroller herkennen? Hoe voorkom je dat je gerold wordt? En mocht het je toch overkomen, wat moet je dan doen?

2. Ook problemen met slimme meters die nú geplaatst worden?

Slimme energiemeters zijn meters die van afstand af te lezen zijn. Het bleek in 2017 al dat sommige slimme meters niet nauwkeurig waren en hierdoor een te hoog energieverbruik maten. Twee jaar later waren er nog steeds slimme meters die niet precies waren. Daarom bracht Radar het nog een keer onder de aandacht. Waar moet je op letten als je een slimme meter hebt? En mag je de installatie van een slimme meter weigeren?

1. Meer huishoudens recht op huurtoeslag in 2020, bereken jouw vergoeding

Volgend jaar verdwijnt de harde huurtoeslaggrens, waardoor meer huishoudens in aanmerking komen voor huurtoeslag. Heb jij nu recht op huurtoeslag? Radar zocht het (in het meest gelezen hulpartikel van 2019) voor je uit!

Wat waren de meestgelezen hulpartikelen van 2018? 

De Chromecast, dashboardlampjes en zilvervisjes: dit waren de meestgelezen hulpartikelen van 2018

Ook interessant