Verkeersveiligheid hoog op agenda door gevaarlijke N-wegen

Verkeersveiligheid hoog op agenda door gevaarlijke N-wegen

Na een week vol ongelukken met als tragisch dieptepunt het ongeval op de N36 in Overijssel met twee doden, neemt de frustratie over de levensgevaarlijke N-wegen toe. En daarmee zwelt ook de roep aan om maatregelen te nemen voor veiligere wegen, schrijft De Telegraaf.

De afgelopen week ging het vaak ernstig mis op de N-wegen, de gevaarlijkste wegen van Nederland. Op zeker vijftien verschillende plekken in het land vonden ongelukken plaats, met meerdere doden en meer dan tien gewonden tot gevolg. De grootste tragedie gebeurde op de N36 in Overijssel, waarbij twee bestelbusjes werden geraakt door een vrachtwagen. Twee mensen overleden.

'Terugkerende riedel'

De reeks ongelukken zet de verkeersveiligheid hoog op de agenda. 'Het is een terugkerende riedel na ieder vreselijk ongeval dat de provinciale wegen moeten worden aangepakt en veiliger moeten worden gemaakt. Dat zal na het drama op de N36 bij Sibculo niet anders zijn', zegt Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland (VVN). 'Het is alleen triest dat we dit soort vreselijke tragedies nodig lijken te hebben om de noodzaak onder de aandacht te brengen. Want als je dit op een achternamiddag in april roept, is er niemand die naar je luistert.'

Bron: De Telegraaf

Ook interessant