'Verkoop tweedehandse auto's daalt door hoge brandstofprijzen'

'Verkoop tweedehandse auto's daalt door hoge brandstofprijzen'

De verkoop van tweedehands auto's is in het eerste halfjaar licht gekrompen. Volgens dienstverlener voor de autobranche VWE Automotive heeft dat mogelijk te maken met de hogere brandstofprijzen en onzekerheid bij consumenten over diesels.

Autobedrijven hebben in totaal 609.413 gebruikte personenauto’s verkocht aan consumenten. Dat is dik 2 procent meer op jaarbasis. Maar de verkopen tussen consumenten onderling daalden met bijna 4 procent naar 342.808 stuks. Daarmee komt het totaal net iets lager uit dan een jaar terug.

De verkoop van tweedehands auto's in januari 2019 was gestegen in vergelijking met januari 2018. 

Na jaren van sterke groei is de import van occasions dit keer afgenomen. De export van occasions groeide daarentegen sterk in de eerste helft van het jaar. Het ging zelfs om het hoogste niveau sinds recordjaar 2012. De meeste gebruikte exemplaren vinden een tweede leven in Polen. Het Noord-Afrikaanse Libië is de op een na populairste exportbestemming.

Tips voor het kopen van tweedehandse auto's

Langzaam maar zeker worden ook elektrische auto’s steeds betaalbaarder. Voor zo’n 25000 euro kun je al een nieuwe elektrische auto krijgen, al krijg je dan een auto die equivalent is aan een benzineauto die half zoveel kost. Je kunt ook een kijkje nemen op de tweedehandsmarkt, waar steeds meer modellen onder de 10.000 euro duiken. Maar waar moet je dan op letten? Radar geeft enkele tips.

Als je geen verstand van auto’s hebt, kan het kopen van een tweedehandse auto lastig zijn. Waar let je op en hoe kun je testen of de auto nog een ronde mee kan? Radar geeft 11 tips om je op weg te helpen. Bekijk ook het fragment over dit onderwerp:

Hoe koop je een tweedehands auto?

Verkoop personenauto's gedaald

De verkoop van nieuwe personenauto's is in de eerste helft van dit jaar meer dan een tiende lager uitgekomen dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bron: ANP

Ook interessant