toggle menu

Verkoop van personenauto's gedaald in februari

Verkoop van personenauto's gedaald in februari

De verkoop van nieuwe personenauto's is in februari opnieuw gedaald. De afgelopen maand werden bijna 30.000 voertuigen op kenteken gezet, ongeveer 15 procent minder dan een jaar eerder. Dat maakten brancheverenigingen Bovag, RAI Vereniging en dataleverancier RDC bekend.

Het verschil is vooral het gevolg van de uitzonderlijk hoge verkoopcijfers in februari 2018. Toen lieten veel dealers auto's op kenteken zetten omdat dit fiscaal relatief gunstiger was, aangezien de belastingen bij de jaarwisseling destijds niet waren gewijzigd. Dit jaar is dat wel het geval: de bijtelling voor duurdere elektrische auto's is begin dit jaar verhoogd.

Ook speelt de invoering van strengere Europese testprocedures op 1 september mee. Veel autoverkopers legden in de aanloop naar die datum een voorraad auto's aan die nog onder het oude regime konden worden verkocht.

Voor heel 2019 verwachten Bovag en RAI Vereniging 440.000 registraties van nieuwe personenauto's. Dat waren er vorig jaar bijna 444.000.

Volkswagen is populairste merk

Volkswagen was in februari wederom het populairste merk, gevolgd door Opel en Peugeot. Als wordt gekeken naar modellen, was de Ford Focus goed voor de meeste registraties.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant