toggle menu

Verkoper luierdienst pamperbox.be en luierbox.be opgepakt

Verkoper luierdienst pamperbox.be en luierbox.be opgepakt

De 30-jarige zaakvoerder van de websites pamperbox.be en luierbox.be zit achter de tralies. De man bood via de sites abonnementen aan voor maandelijkse leveringen van luiers tegen een voordelige prijs. Veel mensen zijn klant geworden via een actie van Groupon of Social Deal. Radar ontving veel klachten over deze websites.

Duizenden gedupeerden

Ondanks dat het om een Belgische website gaat heeft het in Nederland duizenden klanten. Deze plaatsten bestellingen, maar kregen die een paar keer geleverd of zelfs helemaal niet. Eind vorige maand was het aantal klachten tegen het bedrijf gestegen tot meer dan 1.500 zo meldt de Belgische nieuwssite hln.be. Gedupeerde gezinnen die de luierboxen bestelden en na betaling geen correcte leveringen ontvingen, kunnen zich registreren als benadeelde persoon in het strafonderzoek op meldpunt.belgie.be. Meer daarover lees je in dit document van de Belgische overheid.

De man is maandag opgepakt en werd dinsdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Deze hield hem aan wegens oplichting, zo meldt het parket van Vlaams-Brabant afdeling Leuven. De dertiger verschijnt morgen (vrijdag red.) voor de raadkamer.

Sinds het einde van het jaar 2016 stroomden bij het online meldpunt van de Belgische Federale Overheidsdienst (FOD) Economie meldingen binnen van klanten die geen luierboxen ontvingen. Ook Radar en de Consumentenbond ontving veel klachten over de luierdienst.

'Ik wil mijn geld terug'

Een gedupeerde liet eerder aan Radar weten: 'Eind 2016 heb ik via Groupon een deal gekocht voor 12 maandboxen pampers. In totaal 330 euro voor 12 maanden pampers. Helaas komt pamperbox.be (inmiddels luierbox.be) zijn afspraken niet na. Heb in november 1 maandbox ontvangen, daarna niets meer. Via de media begrijp ik dat er veel gedupeerden zijn. Pamperbox reageert niet meer. Ik wil graag mijn geld terug.'

De man uit Herent wordt verdacht van oplichting en inbreuken op het economisch wetboek. 

Bron: AD.nl / hln.be

Ook interessant