toggle menu

Verschillende winkels gaan mondkapjes verkopen

Verschillende winkels gaan mondkapjes verkopen

Grote winkelketens als HEMA en Etos gaan op korte termijn mondmaskers verkopen in (stations)winkels. Albert Heijn kijkt nog naar mogelijkheden om mondkapjes aan te bieden aan klanten op relevante locaties zoals Schiphol en treinstations, aldus woordvoerders van de bedrijven.

'Het gaat niet om medische maskers maar om gewone exemplaren', benadrukte de HEMA-woordvoerster. 'De HEMA heeft de beschermingsmiddelen al in bezit, de inkoopafdeling liep vooruit.' Wanneer ze precies in de winkel komen, kon ze nog niet zeggen maar ze liggen er ruim voor 1 juni de mondmaskerplicht in het openbaar vervoer van kracht wordt.

Drogisterijen

De Etos gaat in alle 550 winkels en online weer niet-medische neus-mond-kapjes verkopen. 'We mikken op zaterdag aanstaande in de winkel. Er zal een maximering van drie pakjes zijn per klant zodat we zoveel mogelijk mensen beschikbaarheid geven', aldus een woordvoerster. Ook drogisterijen Kruidvat en Trekpleister gaan mondkapjes verkopen. De Kruidvat stelt een limiet van een doosje van twintig stuks. 

HEMA

De HEMA verwacht dat de vraag 'extreem hoog' zal zijn. Hoeveel maskers de HEMA heeft ingekocht en bij wie, wilde ze uit concurrentieoverwegingen niet zeggen. Of er genoeg zijn is volgens de woordvoerster moeilijk te zeggen. Klanten mogen twee doosjes per keer kopen.

De NS kon als eigenaar van de stationskiosken nog niets zeggen over het verkopen van mondkapjes aan reizigers.

Zeeman

Mensen kunnen over twee weken ook bij Zeeman terecht voor niet-medische mondkapjes. Dat laat een woordvoerster van de winkelketen desgevraagd weten aan BuzzE. De maskers liggen op 1 juni in de winkel, als het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer in Nederland verplicht is. Ze zijn te koop in alle vestigingen van Zeeman en ook zijn er varianten die alleen in de webshop worden aangeboden.

Online verkoop

Bol.com, Kruidvat en Etos gaan ook online mondkapjes verkopen.  

Bron: ANP / Nu.nl

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant