toggle menu

Verstikkingsgevaar voor huisdieren door IKEA-waterbak

Verstikkingsgevaar voor huisdieren door IKEA-waterbak

Honden- en katteneigenaren wordt dringend verzocht om hun huisdieren niet meer te laten drinken uit de waterdispenser van woonwarenhuis IKEA en deze terug te brengen. Het gevaar bestaat dat ze met hun kop vast komen te zitten in de waterbak, met kans op verstikking.

IKEA kreeg wereldwijd al twee meldingen over honden die zijn gestikt, nadat ze klem waren komen zitten. Het gaat om de LURVIG-waterdispenser, die sinds april van dit jaar is verkocht bij de warenhuizen in Nederland.

IKEA: Veiligheid en productkwaliteit hoogste prioriteit

IKEA liet het volgende weten op hun site: 'Wij betreuren deze ongelukken enorm. We weten maar al te goed dat huisdieren belangrijke en geliefde familieleden zijn voor veel van onze klanten. Veiligheid en productkwaliteit hebben altijd de hoogste prioriteit bij IKEA. Daarom hebben wij besloten om met onmiddellijke ingang de verkoop van dit product te stoppen.'

Consumenten kunnen de waterbak terugbrengen naar een vestiging van IKEA, ze krijgen dan het volledige aankoopbedrag terug. Om het product terug te brengen, is geen aankoopbewijs nodig. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen via het telefoonnummer 0900-2354532.

Bron: ANP / IKEA

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant