toggle menu

Verzekeraars investeren nog steeds in wapenfabrikanten

Verzekeraars investeren nog steeds in wapenfabrikanten

Zes grote verzekeraars investeren meer dan 3,5 miljard euro in bedrijven die wapens en wapensystemen leveren aan Saudi-Arabië. Dat is niet verboden, maar vredesorganisatie Pax noemt het wel verwerpelijk. Saudi-Arabië schendt namelijk de mensenrechten in de oorlog in Jemen.

Pax onderzocht of tien levensverzekeraars (die ook actief zijn op de Nederlandse markt) investeren in vijf grote fabrikanten van onder meer helicopters en defensievoertuigen. De organisatie maakte de resultaten bekend in de Eerlijke Verzekeringswijzer.

Aegon, Allianz, APG en Legal & General investeren volgens Pax samen voor 3,6 miljard euro in bedrijven die ook leveren aan Saudi-Arabië. Allianz en Legal & General komen als slechtste uit de bus.

'Geen betrekking op Nederlandse vestiging'

Legal & General zegt dat de resultaten betrekking hebben op de holding Legal & General Group en niet gelden voor de Nederlandse vestigingen. De Nederlandse vestiging investeert volgens de woordvoerder niets in de vijf onderzochte bedrijven. Ook Allianz zegt geen kwaad te doen: 'Bij onze beleggingen hanteren wij uitsluiting van controversiële wapenhandel.

Bron: NOS 

Ook interessant