toggle menu

'Verzekeraars komen afspraken over extra geld voor huisartsen niet na'

Huisartsen krijgen geen extra geld voor de zorg voor kwetsbare, thuiswonende ouderen en patiënten in achterstandswijken.

Zorgverzekeraars, huisartsen en het ministerie van Volksgezondheid hebben afgesproken dat er in 2018 meer financiële middelen zouden worden vrijgemaakt zodat huisartsen meer aandacht aan deze patiënten kunnen geven. Maar volgens de huisartsenorganisaties komen de verzekeraars deze afspraken niet na.

Problemen overduidelijk

'De problemen waar huisartsen voor staan zijn overduidelijk. Steeds verder oplopende druk op de huisartsenposten; meer en complexere zorg voor ouderen en meer mensen die bij de huisarts aankloppen. Er is geld beschikbaar gesteld om deze problemen aan te pakken, maar verzekeraars geven dit niet door aan de zorgverleners', aldus Martin Bontje, voorzitter van InEen, belangenorganisatie van huisartsen.

De Landelijke Huisartsenorganisatie zoekt naar een oplossing

De Landelijke Huisartsenorganisatie LHV zoekt naar een oplossing. 'We gaan nu samen met het ministerie van VWS kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat verzekeraars knelpunten wel oplossen en investeren in de zorg', aldus LHV-voorzitter Ella Kalsbeek.

Bron: ANP

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant