Via Ticketmaster kaartjes doorverkopen? Dat kan niet altijd

Via Ticketmaster kaartjes doorverkopen? Dat kan niet altijd

Heb je een tweedehands kaartje voor een evenement gekocht en kun je toch niet meer gaan? Dan kun je het ticket zelf niet meer doorverkopen via Ticketmaster. En aangezien je kaartjes van Ticketmaster ook niet meer kunt verkopen via wederverkopers als Ticketswap, zit je opgescheept met je dure toegangsbewijs. Hoe zit dat?

Doorverkopen alleen nog via Ticketmaster

Heb je een kaartje gekocht via Ticketmaster en wil je ervan af? Dan kun je dat voor een groot aantal evenementen alleen nog maar doen via het systeem van Ticketmaster zelf. De kaartverkoper heeft namelijk een nieuw soort kaartjes in het leven geroepen: mobile only-tickets. Deze kaartjes werken alleen in de Ticketmaster-app waardoor je ze niet kunt verkopen via wederverkopers als Ticketswap. 

Het verkoopplatform zegt op die manier fraude te voorkomen. Door de verkoop en doorverkoop in handen te houden, garanderen ze dat tweedehands kaartjes altijd werken. Als je een ticket koopt, vervalt het oude toegangsbewijs en wordt er voor jou een nieuw kaartje aangemaakt. 

Tweedehands kaartjes verkopen niet mogelijk

Bij dit nieuwe systeem komen een aantal regels kijken. Zo kun je een ticket dat is doorverkocht niet opnieuw verhandelen. Heb jij een tweedehands kaartje gekocht? Dan is het dus niet mogelijk om dit toegangsbewijs nog te verkopen. Ticketmaster laat ons weten dat hun technologie dit momenteel nog niet ondersteunt en dat het daarom niet mogelijk is om tweedehands kaartjes door te verkopen. In de toekomst zouden ze het wel aan willen bieden. 

Doorverkopen stopt acht uur van tevoren 

Ook is het slechts tot acht uur voor het begin van het festival mogelijk om je kaartje te verkopen. Bedenk je pas ‘s ochtends dat je niet meer wilt gaan of komt er op het laatste moment iets tussen? Dan blijf je met je kaartje zitten. 

Ook om de reden hiervoor te achterhalen, nemen we contact op met Ticketmaster. Zij laten het volgende weten: “Om ervoor te zorgen dat de doorverkoop volledig veilig blijft en fraude wordt voorkomen, voeren we verschillende controles uit voordat we de tickets aan de nieuwe eigenaar bezorgen. Hiervoor hebben we tijd nodig, daarom sluiten we de doorverkooppoorten eerder dan het festival begint.” 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij onze nieuwste artikelen in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. 

Ook interessant