toggle menu

Video's van populaire kinder-app Musical.ly eenvoudig te onderscheppen

Video's van populaire kinder-app Musical.ly eenvoudig te onderscheppen

Deel jij, of je kinderen, video's via de app Musical.ly? Let dan even op: als je gebruik maakt van de toepassing terwijl je op een openbaar wifi-netwerk zit, kan de hele wereld meekijken. Oók als je een privé-account hebt.

Musical.ly is erg populair onder kinderen en jongeren. Met de toepassing kun je filmpjes opnemen op muziek, en die vervolgens delen onder je volgers. Dat kan met een privé-account én met een openbaar profiel. Ook al heb je je account afgeschermd, dan nóg kunnen video's - gedeeld via een openbaar netwerk - onderschept worden.

Persoonlijke filmpjes gedeeld

Volgens opvoedkundige Justine Pardoen wordt de app veel gebruikt door kinderen om persoonlijke filmpjes op te nemen. 'Ze staan bijvoorbeeld in hun onderbroek dansen', aldus Pardoen tegenover de NOS. Volgens haar kan het dan interessant zijn voor verzamelaars van kinderporno.

Als je via een openbaar netwerk van Musical.ly gebruik wil maken, dan heeft de NOS een tip: gebruik een VPN-verbinding. Wat is dat precies, en hoe werkt het? Radar zocht het eerder uit.

Lees ook: Wat is VPN en hoe veilig is deze versleutelde verbinding?

Bron: NOS

Ook interessant