Vijftien reisaanbieders bieden geen reisgarantie aan

Vijftien reisaanbieders bieden geen reisgarantie aan

Vijftien reisaanbieders zijn op de vingers getikt door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) omdat zij geen reisgarantie boden. Volgens de toezichthouder heeft de ingreep ertoe geleid dat de betreffende partijen alles alsnog geregeld hebben.

Reisaanbieders zijn verplicht een garantieregeling te bieden aan reizigers die een pakketreis of een gekoppeld reisarrangement boeken. Consumenten die hun reis al betaald hebben, zijn daarmee hun geld niet kwijt als de aanbieder failliet gaat. De garantieregeling zorgt er ook voor dat consumenten die al op reis zijn eventueel gerepatrieerd kunnen worden.

Betrokken reisaanbieders niet bekend

De ACM heeft geen namen van betrokken reisaanbieders naar buiten gebracht. Bij zeven bedrijven had de toezichthouder tevens een last onder dwangsom aangekondigd, maar de dwangsommen hoefden uiteindelijk niet betaald te worden.

'Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat de reisaanbieder de garantie biedt die de wet vereist', zegt Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM. 'Wij blijven hierop controleren.'

Bron: ANP

Ook interessant