toggle menu

Vitaminetekort, parkeerkosten en bedwantsen: de Radar Checkt-top 5 van 2019

Vitaminetekort, parkeerkosten en bedwantsen: de Radar Checkt-top 5 van 2019

In de Radar Checkt-reeks behandelt verslaggever Fons Hendriks (individuele) consumentenkwesties. Welke fragmenten zijn het best bekeken in 2019? 
 

5. E-bike van 't Fietshokje raakt kwijt bij reparatie

De tweedehands e-bike van mevrouw Baars raakt spoorloos nadat zij deze bij fietsenwinkel 't Fietshokje had ingeleverd ter reparatie. Na een half jaar is mevrouw Baars het zat en neemt ze contact op met Radar. Fons gaat langs bij mevrouw en belt de eigenaar van 't Fietshokje op. Hoe loopt dit af?

4. Garage Stam 'leent' auto van klant voor tripje van 1300 kilometer

Wat als je je auto inlevert bij een garage voor een reparatie en je vervolgens een verkeersboete vanuit België krijgt toegestuurd? Het overkwam Belinda toen ze haar auto bij Garage Stam had gebracht; iemand van de garage had in haar auto een tripje van 1317 kilometer gemaakt. Belinda probeerde het op te lossen met de garage, maar na meerdere malen afgewimpeld te worden schakelde ze Radar in. 

3. Kun je vitaminetekort meten?

Als je je even niet lekker voelt, zeggen mensen al gauw 'dat je misschien een tekort aan vitaminen hebt'. Maar wat is een vitaminetekort? Wanneer is hier sprake van? En heeft het zin om extra vitaminen te slikken als je ziek bent?

2. Hoge parkeerkosten bij ziekenhuizen: de zwarte lijst

Ondanks eerdere oproepen moet je bij veel ziekenhuizen nog steeds diep in de buidel tasten om je auto even te kunnen parkeren. Om de ziekenhuizen een duwtje in de juiste richting te geven, stelt Radar een zwarte lijst op met twintig ziekenhuizen met de hoogste parkeertarieven. Deze lijst staat op de website en wordt aangepast als ziekenhuizen de parkeerkosten verlagen.

1. Overlast bedwantsen blijft na meermaals inschakelen Rentokil

Omkomen van de jeuk terwijl je in bed ligt? Dan zou het kunnen dat je last hebt van bedwantsen. Het ongediertebestrijdingsbedrijf Rentokil zou de bedwantsen bij Menno de Roos verwijderen, maar na twee behandelingen van in totaal 3650 euro zitten de beestjes nog steeds in Menno’s bed. Hij is er klaar mee en schakelt Radar in.

Ook interessant