toggle menu

Vivat en Allianz informeren klant tijdig over financiën

Vivat en Allianz informeren klant tijdig over financiën

Verzekeraars Vivat en Allianz voldoen nu ook aan de wettelijke verplichting om klanten met een pensioen- en hypotheekgebonden beleggingsverzekering tijdig te informeren over de financiële situatie van hun polis. De twee werden daarover eerder door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op de vingers getikt.

Verzekeraars hadden tot eind 2016 de tijd om klanten een helder overzicht te geven van de financiële situatie van hun polis en mogelijkheden tot verbetering. In totaal betrof het ongeveer 1,6 miljoen polissen, bij negentien verschillende verzekeraars.

Destijds nog niet aan wettelijke verplichting voldaan

Zeven aanbieders hadden eind 2017, bij de publicatie van de resultaten van de eindcontrole, daadwerkelijk alle klanten die het aanging benaderd. Bij tien verzekeraars was dit, op wat onvolkomenheden bij een klein aantal polissen na, ook het geval.

Vivat en Allianz hadden hun zaken destijds nog niet op orde. Bij Vivat-onderdeel Reaal was een last onder dwangsom opgelegd, maar de verzekeraar voerde alsnog de nodige aanpassingen door en hoefde uiteindelijk niet te boeten.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant